Çarşamba, Aralık 28, 2016

Tavukla Neler Yapılır?

tavukla neler yapılır

Tavuk denilince benim aklıma bin bir çeşit yemek geliyor. Yelpazesi ve yemek listesi çok geniş ve her türlü yemeği yapılabilecek bir besin. Sulu yemek olsun veya kızartması her çeşidinin ayrı ayrı tadı ve lezzeti var.
Kanat, but, gögüs her çeşidinden farklı farklı tarifler yaratabileceğimiz bir yemek türü. 

Tavukla ilgili tek dikkat edilmesi gerek nokta ise; Bir gece önceden kalan tavukları ısıtıp yememek. Tavuğun en tehlikeli noktası. Mideniz hassassa ısıtılmış ve önceden kalan tavuk yemekleri zehirlenmelere ve mide rahatsızlıklarına yol açabiliyor. Eğer o gece tavuk yemeğinizden kaldıysa dolabınızda saklamayın. Dışarıda kedilere ve köpeklere verin. Zehirlenmeyi göze almayın. 

Tavukla kaç çeşit yemek yapılır hadi bir bakalım.:)

Tavuk Suyuna Çorba;

tavuk suyuna corba

  • 2 adet gögüs veya but 
  • pul biber, karabiber, tuz
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • yarım limon
  • 2 yemek kaşığı şehriye
Kış aylarında hastalıklara grip ve enfeksiyonlara çok iyi gelecek ve annelerimizin vazgeçilmez bol limonlu tavuk çorbası tarifi. Peki tavuklu pilava ne dersiniz?

Tavuklu Pilav;

tavuklu pilav

Tavuklu pilav genelde gögüsten yapılıyor fakat bu sefer buttan deneyin. Şiddetle tavsiye ederim. O zaman tadı daha da güzel oluyor. Bence tavuğun en sağlıklısı ızgarada pişeni sizce?

Tavuk Izgara;

tavuk ızgara

Tavuğu ızgaraya atmadan önce zeytinyağı ve sütte bekletirseniz tavuk daha da tane tane olacaktır. Ve pişirmeden önce nane, kekik, pul biber, kara biberle harmanlarsanız tadına doyulmaz.
Bir de unutmadan eğer ki ızgarada pişiremeyecek durumdaysanız yeni çıkan GRANİT tavalar ızgarada pişen et ve tavuğun aynı tadını veriyor. 

Tavuklu salata;

tavuklu salata

Diyet yaparken salatalar en yakın dostumuz oluyor. Salata dan sıkılmamak için ızgara tavukla salatamıza farklı bir tat katabiliriz.

Dikkat etmeniz gereken tek şey dolapta bir gün dahi kalmış olsa da  tavuğu yememek. Buzluktan çözülmesi için çıkardığımız tavuğu çözüldüğü zaman hemen yemek yapmak ve bekletmemek. Tadı ne kadar güzelse yan etkileri de bir o kadar çok..

Şimdiden afiyet olsun..


Gününüz güzel geçsin..


Bol Kahveli
Bol Kahveli

Bol kahveli hoş sohbetli, kendinizden bir parça bulacağınız, hayata dair herşeyin konuşulduğu bu blogda bir fincan kahve eşliğinde keyifli zaman geçirmeniz dileği ile :)

11 yorum:

  1. Tavuk kalp ben gerçekten harika şeyler çıkıyor bu lezzzetten :) iştah açıcı yayınını okumak çok keyifliydi :)

    YanıtlaSil
  2. Nefis bir yazı olmuş elinize sağlık, tavuk deyince benim de ağzım sulandı :)

    YanıtlaSil
  3. Ne çok çeşit yapılıyor yaaaa... Ben ayda bir yapıyorum bu çeşitlerden. Tavuk sık yemek ciddi problem özellikle çocuklarda... Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle cocuklar için dikkat edilmesi gereken en tehlikeli yemek..

      Sil
  4. Tavuk en vazgeçilmezim ve mükemmel yemekler çıkıyor. Göğüsü bile sadece haşlayıp yiyebilen bendeniz için nefis bir yazı olmuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok çok şahane yemekler ve tarifler cıkıyor:)

      Sil
  5. Acıktım ben :) Şinitzel de var, çok güzel oluyor :)

    YanıtlaSil