Pazar, Aralık 11, 2016

Evde Nereler Temizlenmeli 2

temizlik

Merhabalar, 
Evde nereler temizlenmeli konumuza devam ediyoruz.
Bir önceki yazımızda klimalardan, kapılardan, ütülerden bahsetmiştik.
Şimdi ise biraz daha derinlere inme vakti.:)

Tuvaletler;

Biz bayanlar aslında zannederiz ki tuvaletin hep içi pisleniyor ama bildiklerimizi unutmanın vakti geldi. Çünkü tuvalette pislenen yer aslında içi değil dışı. Yani oturulan kısmı. Klozeti temizlerken kimyasal temizlik ürünü kullanmak yerine su, sirke ve karbonat kullanırsanız sağlık açısından ve ellerimiz açısından daha yararı olacaktır. Ve en çok tuvalette pislenen yerler ise sifonlar. Sifon kısmını dezenfekte etmek için yine su, sirke ve karbonat kullanın.

Parkeler;

Su lekesini hemen belli eden üzerine saç, tüy düştüğü zaman hemen buradayım diyen tek düşmanımız parkeler. Parkelerimizin en büyük sorunu yanlış yüzey temizleyiciyle sildiysek parlaklığının gitmesidir. Parkelerin eskisi gibi parlamasını istiyorsak sirkeyle silmeliyiz.

Koku;

Sizlerde kokulara karşı benim çok duyarlıysanız her zaman evim temiz ve ferah koksun diyorsanız yer silme suyunuza bir kaç damla parfüm sıkarsanız uzun süre parfüm kokusu evden çıkmayacaktır.

Yatak odası;

Gece burnumuzun tıkanması, uyuyacağımız zaman sürekli hapşırmak.. Aslında bunların çoğu yatak odalarımızdaki tozdan kaynaklı. Bu tozlar peki neden burnumuzu tıkıyorlar derseniz odalarımızda çoğunlukla kıyafet değiştirdiğimiz için tozlu yerler varsa o tozlar havalanıp çarşaf ve nevresimlerimize yapışıyor. Gece uyurken burnumuzun tıkanmasının tek sebebi bu. Bu yizden yastık kılıflarını iki günde bir nevresimleri ise bir hafta bir kere değiştirmek gerekiyor. E tabi toz almayı da unutmamak lazım.:)

Bu anlattıklarının hepsini uyguluyor musun derseniz evet yaşam kalitemi bir tık yükseltmek için ve en önemlisi sağlığım için uyguluyorum. 

Gününüz güzel geçsin..

Bol Kahveli
Bol Kahveli

Bol kahveli hoş sohbetli, kendinizden bir parça bulacağınız, hayata dair herşeyin konuşulduğu bu blogda bir fincan kahve eşliğinde keyifli zaman geçirmeniz dileği ile :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder