Cuma, Aralık 16, 2016

Günlük Hayat İçin 10 Değerli Bilgi

bilgi

Merhabalar,
Günlük hayatımızda her zaman kullanacağımız şahane bilgilerle geldim bu sefer.:)
Kendim tarafından tecrübeyle sabitlediğim bu fikirleri bakalım sizlerde sevecek misiniz?

1.Süt;

Sabahları uyanır uyanmaz kahvaltı yapamıyorsanız bir bardak süt içerseniz sizi bir saat tok tutacaktır.

2.Araba tutması;

Araba tutması nedir bilmezken son bir kaç senedir bu sıkıntıyı oldukça fazla yaşamaya başladım. Bu durumdan çok rahatsız olduğum için biraz araştırma yapınca arabada birşeyle ilgileniyorsak telefon vs. mide bulanmasına sebep açıyor.  Çünkü araba ilerlerken sabit nesnelere odaklanmadığımız için mide bulantısı başlıyor. Yola değil ev, market, ağaçlara odaklanırsanız mideniz bulanmayacaktır.

3.Soğanlar;

Evlerde balkon ve kilerlerde saklanan soğanlar yazın hiç anlamadan çürüyorlar. Çürümesine engel olmak ve uzun ömürlü olmasını istiyorsak içerisine 1 adet elma koyarsak çürümesini engelleriz.

4.Tahta Kaşıklar;

Makarna yaparken suyu biraz fazla kaçırsak hemen taşıyor ve ocağımızı mafediyor. Ocağımızın batmaması için tencerenin agzına bir adet tahta kaşık koyarsak taşmasını engelleriz.

5.Yumurta;

Kabukları sıcakken canımızı içten içe yakan yiyeceklerden. Ama sıcak yemenin de tadı bir başka. Bir su bardağının içerisine çok az su koyup içine yumurtayı koyuyoruz ve ağzını kapatarak çalkalıyoruz. Yumurta kabuklarının kendiliğinden kırıldığını göreceksiniz.

6.Domates;

Yazın en çok tükettiğimiz yiyeceklerden. Sos yapmak için rondodan geçirmeden önce kabuklarını soymamız gerekiyor ve neredeyse bazen kabuklarıyla beraber domatesin yarısını alıyoruz. Bunu önlemek için domatesin kabuklarını soymadan önce sıcak suyun içinde bira bekletirseniz çok kolay soyulacaktır.

7.Sivrisinekler;

Yazın korkulu rüyalarımızdan bir tanesi. Sivrisineğin ısırdığı yerin üzerine biraz deodorant sıkarsanız kaşıntınızı bir süreliğine durduracaktır.

8.Muz;

Muzun hiç sevmediğimiz özelliği ise kararmasıdır. Kararmasını engellemek için sap kısmını streç filmle sararsanız haftalarda geçse kararmasını engelleyecektir.

9.Buzdolapları;

Buzdolabının içerisinde açık yemek bıraktığımızda veya birşeyler bozulduğunda kokusu dayanılmaz oluyor. Bunun için 2-3 kaşık türk kahvesini küçük bir bardağa koyup buzdolabına yerleştirirseniz kokunun hemen kaybolduğunu hissedeceksiniz.

10. Cam Ürünlerindeki Etiketler;

Etiketler uzun zamandır çıkmıyorsa ve tabakların altına yapışıp kaldıysa en kolay yöntemi makine yağı damlatıp biraz bekletmektir. Hemen çıktığını göreceksiniz.

Gününüz güzel geçsin...
Bol Kahveli
Bol Kahveli

Bol kahveli hoş sohbetli, kendinizden bir parça bulacağınız, hayata dair herşeyin konuşulduğu bu blogda bir fincan kahve eşliğinde keyifli zaman geçirmeniz dileği ile :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder