Pazar, Aralık 04, 2016

Evlerde Renklerin Anlamları


Yeni bir ev aldığımızda veya başka bir eve taşındığımızda, hem taşınmanın telaşı hemde ev temizliği derken aslında evimiz için uygulayacağımız en önemli noktaları atlıyoruz. 
Evdeki renklerin ruhumuza iyi ve kötü yansıdığını biliyor muydunuz? 
Bu noktada acele kararlar vermek yarın evde yaşamaya başladığınızda evdeki huzursuzluk sebeplerinizden biri olabilir. 
Çünkü renkler beynimizi hiç bilmediğimiz derece rahatsız ediyor. Evde dinlenmemiz gerekirken renklerin fazlalığından rahatsız olup huzursuzlanıyoruz. Daha sonra sebeplerini başka yerlerde arıyoruz. 
Bakalım ev dekorunda renkler bizi nasıl etkiliyormuş?

Kırmızı;

Aşkın rengi. Hayır aslında aşkın rengi değil. Evet yanlış duymadınız. Bütün tabularınızın yıkıp atabilirsiniz. Kırmızının spor salonlarında kullanıldığını ve çok fazla enerji verdiğini biliyor muydunuz?

Mor;

Mutfaklarda çocuk odalarında daha sık tercih ediliyor. Morun açık tonları evlere romantik hava katarken, morun koyu tonları ise kasvet, sıkılganlık hissi vermektedir.

Sarı;

Mutluluğun rengidir o yüzden daha sık mutfaklarda kullanılır. Daha güzel yemekler yapalım diye.:)

Yeşil;

Yatak odaları için tek önerilen renk yeşildir. Çünkü sakinleştirici ve yatıştırıcı etkisinin yanı sıra ortamı ferahlatır. Yatak odası dinlenme odasında genel de yeşil tonları tercih edilmektedir.

Gri;

Oturma odası, salon, yemek odalarında daha sık kullanılır. Ferahlatıcı ve rahat his verir. Beyaz ve açık tonlarla buluştuğunda şık ortamlar yaratabilirsiniz.

Mavi;

Sezginin rengidir. Aklımıza, bedenimiz için huzur kaynağıdır. Çünkü denizi ve gökyüzünü temsil eder. Sakinlik istenilen her odada kullanılır.

Sizin tercihiniz hangisi?


Bol Kahveli
Bol Kahveli

Bol kahveli hoş sohbetli, kendinizden bir parça bulacağınız, hayata dair herşeyin konuşulduğu bu blogda bir fincan kahve eşliğinde keyifli zaman geçirmeniz dileği ile :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder