Çarşamba, Aralık 07, 2016

Eti Ne Kadar İyi Biliyoruz?

et

Merhabalar,
9 günlük kurban bayramı tatilinin sonuna geldik. Bayramda kestiğimiz etlerimizi nasıl derin dondurucu da muhafaza edeceğimizi, nasıl tüketeceğimizi aslında hepimiz kendi yöntemlerimizle biliyoruz. Bakalım bir de saklayacağımız et konusunda araştırmacılar ne demişler. 
Gerçekten de bizler eti saklamak konusunda ve tüketmek konusunda ne kadar iyiyiz?

Kahvaltıda Kavurma;

Bir türk geleneği olan kurban bayramlarının kalabalık sofralarının vazgeçilmez lezzeti kavurma! Peki sabah kahvaltımızda yediğimiz kavurma ne kadar sağlıklı? Sabah kahvaltısında kavurma tüketmek hem sindirim sistemimiz için hemde metabolizmamız için hiç yararlı değil. Diyetisyenlerin uyarısı ise kurban bayramında öğünlerimiz sıklaştığı için yemeklerden önce iki bardak su tüketilmelidir.

Kesilen Etin Hemen Tüketilmesi;

Kurban bayramında yaptığımız en büyük yanlışlardan bir diğeri ise kesilen etin hemen tüketilmesidir. Kesilen etin hemen tüketilmesinin zararı ise et sindirimi zor bir besin olduğu için mide ve bağırsak problemi yaşayabiliyoruz. Kesilen etin 24 saat en az dinlendirilmesi gerektiği söyleniyor. Çünkü etlerde ölüm katılığı olduğu için hem pişirmekte hemde sindirmekte sıkıntı çekeceğimiz belirtiliyor.

Etleri Derin Dondurucuda Muhafaza Etmek;

Etler buzluklarda en fazla 3 ay ve -18 derecede saklamak en uygun yöntemlerdendir. En çok yapılan hatalardan biri ise dondurucudan çıkartıp çözülen eti tekrar dondurucuya koymak en sağlıksız ve çok zararlı bir yöntemdir. Kesinlikle çözdürülen etlerin tekrar dondurulmaması gerekmektedir.

Et tüketirken dikkat edelim.
Faydalı besinleri faydasız hale getirmeyelim.
Gününüz güzel geçsin..


Bol Kahveli
Bol Kahveli

Bol kahveli hoş sohbetli, kendinizden bir parça bulacağınız, hayata dair herşeyin konuşulduğu bu blogda bir fincan kahve eşliğinde keyifli zaman geçirmeniz dileği ile :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder