Salı, Aralık 13, 2016

Sebzelerin Faydalarını Sayıyoruz!

sebzelerin faydaları

Merhabalar,
Salatalık, domates ve aklımıza gelen pazarlarda olan bütün sebze ve meyveler evimize giriyor ama hangisi hakkında ne kadar bilgi sahibiyiz?
Hadi bakalım meyve sebzeler hakkındaki bilgilerimizi tekrar pekiştirelim.:)

Domates; 

Domatesin bir meyve olduğunu biliyor muydunuz? Ardeliade Üniversitesindeki araştırmacıların gözlemlediğine göre her gün taze domates yemek tansiyonu düşürdüğü, kolesterola iyi geldiğini ve kalbimizi koruduğunu söylemektedir.

Ispanak;

Yapraklarında daha çok protein ve folik asit içerir. Kemik gelişimi için şahane bir besindir. Bayanlarda menepoz sonrası daha sık tüketilmesi gerekir.

Patlıcan;

Kansızlığa çok iyi gelen patlıcan közde pişirilip tüketilmesi en iyi pişirme yöntemidir. Yağda kızartıp pişirdikten sonra çokta yararı olacağını pek sanmıyorum. Çünkü sünger gibi yapısı olduğu için yağı hemen içerisine hapsetmektedir. Yağı çok fazla çekmemesi için tuzlu-su yöntemi birebirdir.

Kırmızı Turp;

C vitamini, folik asit ve potasyum içerir, İçerisinde çok fazla besin değeri vardır. B2 ve B6 vitaminlerini içerisinde barındırır.

Semizotu;

Çok arsız bir bitkidir. Mide ağrısına, mesane ve böbrek hastalığına çok iyi gelmektedir. Fazla miktarda omega-3 içerir.

Zeytin;

Yağ, A, C, E vitaminleri, kalsiyum, fosfor, kükürt, magnezyum içerir. 3 zeytinin 1 yumurtaya eş değer olduğunu söyleyebiliriz. Cilt hastalıklarına, kalp ve damarlara, yaşlanma karşıtı ve kırışıklıklara iyi gelmektedir. 

Brokoli;

İçeriğinde kanseri etkisiz hale getirmeye yardımcı antioksidan özellikler vardır. Kolesterol düşürücü ve B vitaminlerinin hepsi bulunmaktadır.

Kereviz;

Fosfor, potasyum, kalsiyum kaynağıdır. Vücuttan fazla suyun atılmasını sağlar. Sinir sistemi için çok yararlıdır.

Muz;

Lif oranı çok yüksektir. Bu yüzden tok tutma özelliği vardır. Strese ve sindirim sistemine iyi gelir. Adet döneminde karın ağrılarına iyi gelir. Hamile bayanların hamilelik sürecinde günlük muz ve ceviz tüketimi bebeğin beyin gelişiminde önemlidir.

Greyfurt;

Metabolizmayı hızlandırıp kilo vermeyi sağlar. Kabızlığı giderir. Kansere karşı koruyucu etkisi vardır. 

Gününüz güzel geçsin..









Bol Kahveli
Bol Kahveli

Bol kahveli hoş sohbetli, kendinizden bir parça bulacağınız, hayata dair herşeyin konuşulduğu bu blogda bir fincan kahve eşliğinde keyifli zaman geçirmeniz dileği ile :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder