Perşembe, Aralık 15, 2016

Evde Nereler Temizlenmeli?


Merhabalar,
Evlerimizi sık sık temizlesek de mikroplara, tozlara engel olamıyoruz, Evlerimizde gözle göremediğimiz her yerde fazlasıyla mikrop bulunmaktadır ama en çok nerelerde?

Klimalar;

2014 yılında Ege Üniversitesi Beyin Cerrahı Prof.Dr. Yusuf ERŞAHİN(merhum) klimanın hava filtrelerinde üreyen 'LEGONELLA PNEUMOPHİLA' isimli bakteriden hayatını kaybetti. Yaz aylarında daha sık kullandığımız klimalar, aslında çok büyük mikrop yuvalarıdır. Klimaların 15 günde bir filtrelerinin temizlenmesi gerekmektedir. Filtreleri suyun altında yıkayıp kesinlikle kurumadan takmamalıyız. Herhangi bir temizlik ürünü ile değil çeşme suyuyla yıkanması gerekmektedir. Mikroplar hava yoluyla bulaştığı için ilk önce grip sansakta yüksek ateşle beraber ölüme kadar götürebiliyor.

Çaydanlık - Ütüler;

Çaydanlık ve ütülerin en büyük sorunu KİREÇ!
Kaynatılmış sular bir süre sonra çaydanlık ve ütülerin içerisinde kireç oluşmasına sebep olur. Oluşan kireç kalıntılarını temizlemenin en basit ve zahmetsiz yolu ise LİMON TUZU. Çaydanlığın içerisindeki suya 5-6 adet limon tuzu attıktan sonra 10 dakika kaynattığınız da ovalamanıza bile gerek kalmadan kireçlerin eridiğini göreceksiniz.
Ütüde ise, ütü suyuna 2-3 adet limon tuzu atıp ütünüzün ısındığına emin olduktan sonra sürekli buhar çıkartarak içerisindeki kireci buhar yoluyla dışarıya attığını göreceksiniz.

Kumandalar - Kapı Kollar;

Mikrop, pislik, bakteri, elimizdeki ölü deriler, mantarlar en çok evlerimizde kapı kollarında ve kumandalarda bulunuyorlar. 
Kumandayı en kolay temizleme yolu ise kürdanın ucuna pamuğu sarıp biraz ispirto döküp tuşların arasını kolaylıkla temizlemektir.
Kapı kollarını temizlemek içinse, sabunlu su bu konuda en etkili yöntem. Sabunlu su ile sildikten sonra duru suyla durulamayı unutmayalım. Durulamazsak sabunlu su yapış yapış olacaktır.

Bir sonraki evde nereler temizlenmeli 2 konu başlığıyla daha da detaya gireceğiz..
Gününüz güzel geçsin..


Bol Kahveli
Bol Kahveli

Bol kahveli hoş sohbetli, kendinizden bir parça bulacağınız, hayata dair herşeyin konuşulduğu bu blogda bir fincan kahve eşliğinde keyifli zaman geçirmeniz dileği ile :)

2 yorum:

  1. Klima olayını biliyordum bu sene bende inşallah temizleyeceğim bol bol sirke kullanıyorum bende ama kapı kollarını bilmiyordum sabunlu su olayını öğrenmiş oldum teşekkür ederim :))

    YanıtlaSil
  2. Klima ve kumanda düzenli temizleme benimde yaptığım bir şey. Kapılar annemin ellerinden öpüyor ^.^

    YanıtlaSil