Pazartesi, Mayıs 15, 2017

Nişan Tepsinizi Kendiniz Yapın

Nişan tepsisi

Eski zamanlarda gümüş tepsilere koyulan ve bu tepsilerde sunulan nişan yüzüklerine de yeni bir soluk geldi. Uzun zamandan beri nişan törenlerinde gümüş tepsilere konulan yüzükler artık yastıklara, aynalı tepsilere, tahta tepsilere konulmaktadır. Piyasa gümüş tepsiler yerine yastıklardan, aynalı tepsilerden bol bol görebilirsiniz. Maalesef işçiliği az fakat fiyatları da bir o kadar yüksek. Nişan töreninizde yüzükleri gümüş tepsiye değil de, size özel yastıklara, kütüklere veya aynalara koymak istiyorsanız evde kolaylıkla yapabilirsiniz.

Nişan yastığı
Nişan yastığı kullanıma hazır ve görsel olarak şahane görünüyor. Bunu yapmak çokta zor değil. Çarşılardan bulabileceğiniz malzemeler şunlar;

  • Kadife kumaş veya arzu ettiğiniz kumaş. Fakat kadife kumaş da daha güzel ve şık bir görüntü oluşuyor.
  • Renk renk kurdeleler kalın ve ince.
  • İstediğiniz renklerde gülleri yapabilmek için ip.
  • Yastığın içini doldurmak için kullanacağınız elyaf.
  • Silikon tabancası

Eğer elinizden geliyorsa tığla renkli ufaklı büyüklü çiçekler örün.
Eğer ki tığ kullanmayı bilmiyorsanız kalın kurdelelerden güller yapabilirsiniz.
Dikiş makineniz yoksa terzide istediğiniz boyutta yastığın kılıfını diktirin. Elyafı içine doldurun ve kılıfı kapatın. Tığla veya kurdeleyle yaptığınız gülleri silikon tabancasıyla yapıştırmaya başlayın. Dikerseniz yastığınızda kaymalar meydana
gelebilir. Uygun fiyata getirebileceğiniz hem çok şık hemde kendi el emeğiniz olan nişan yastığınızı yapmak bu kadar basit.

Eğer sadelikten yanaysanız ve sadeliği çok seviyorsanız bu kasnak modelleri tam sizlere göre. Yine kendi el emeğimiz olacak olan tepsinin malzemelerini çarşılardan ve internet sitelerinden malzemelerini bulabilirsiniz.
Eğer bu modeli beğendiyseniz ihtiyacınız olan malzemeler;

  • İstediğiniz boyutta kasnak,
  • Kurdele
  • Tül ve desenli kumaş.

Kumaşı kasnağa gerdirerek yerleştiriyoruz ve kurdelelerden gülleri yapmaya başlıyoruz. Hazır olarak güller satılsa da kurdeleden yapılan güller kasnağın üzerine daha çok yakışacak ve çok daha güzel bir sunum olacaktır.
Bu işlemde silikon tabancası değil iğne iplik yöntemleriyle kasnağa dikiyoruz. Eğer ki kurdeleden gül yapmayı bilmiyorsanız internette gül yapımı videolarını izleyip rahatlıkla güllere para vermeden kendiniz yapabilirsiniz.

 Eğer böyle soft ve birazda eski tarz bir nişan tepsisi istiyorsanız gene çarşıdan bulabileceğiniz resimde göründüğü gibi sade bir ahşap tepsi alınız. Üzerine vernik attıktan sonra (parlak değilse vernik kullanmanız gerekir) süs eşyası satan mağazalardan alabileceğiniz ufak, orta boy ve büyük boy renkli çiçeklerle silikon yardımıyla ahşap tepsinin sağ yada sol kısmına sık ve bitişik olacak şekilde çiçekleri yapıştırın. 
Sap kısımlarına ise çiçekçilerde bulabileceğiniz saman rengi olan, çiçek bağladıkları uzun iplerden satın alıp sap kısımlarını da bu şekilde değerlendirebilirsiniz.

Nişan tepsilerini istediğiniz gibi hazırlayıp,
 istediğiniz gibi süsledikten sonra el emeği olarak saklayınız... 

resim kaynak; pinterest


Bol Kahveli
Bol Kahveli

Bol kahveli hoş sohbetli, kendinizden bir parça bulacağınız, hayata dair herşeyin konuşulduğu bu blogda bir fincan kahve eşliğinde keyifli zaman geçirmeniz dileği ile :)

8 yorum:

  1. heey ha haa nişan bohçası zamanları iviit :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hemde tam zamanları. Boyle kıymetlı ve el ekmegi yaptığımız zaman daha güzel oluyor :)

      Sil
  2. Yastıklı olanı çok güzelmiş hoşuma gitti 😊nasip olursa kendime yaparım olursa 😊 emeğine sağlık canım benim sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bır gün elbet olur o gün grldıgınde anlamlı olması ıcın kendın hazırla. Benımkı o yastıklı gıbıydı ve hala daha gözüm gıbı saklarım:)

      Sil
  3. Çok güzeller... Sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Harika bir yazı olmuş 😊 blog keşif etkinliginden geliyorum. Banada beklerim. www.nesinblogu.blogspot.com

    YanıtlaSil