Cuma, Kasım 24, 2017

Öğretmenler Günü Mü? Black Friday Mi?

öğretmenler günü

24 Kasım Atatürk’ün de dediği üzere Öğretmenler Günü.
2-3 yıldır çıktı ki Black Friday.
Geçen senelerde alışveriş sitelerine girdiğimde Öğretmenler Gününe özel fiyatlar olurdu ve Öğretmenler Gününe özel fiyatlar yazardı.
Şimdi bir girin bakın isterseniz, öğretmenler gününün adı geçmiyor.
Evet gerçek anlam da büyük indirimler oluyor.
Elbet ki bu indirimlerden bizlerde yararlanıyoruz.
Ama bundan 3-4 sene sonra çocuklarımız öğretmenler günü yerine Black Friday kutlayacaklar.

Geçenlerde Gratis indirimini kaçırmış bir kadın ve onun arkasında duran bir genç kız konuşuyorlar ve sırada bekliyoruz. Orta yaşlı kadın diyor ki indirimi kaçırdım dedi arkadaki genç kız da olsun 24 Kasım’da Cadılar Bayramı indirimi yapacaklarmış dedi. Bilin bakalım orta yaşlı ablamız ne dedi. Öğretmenler günü Cadılar günü mü oldu dedi. Genç kız cevap vermedi. İyi ki de vermedi çünkü orta yaşlı kadın İzmir’in en iyi liselerinde görev yapan edebiyat öğretmeni çıktı. Durumu siz düşünün.!

Yarın öbür gün çocuklar ortada Black Friday diye gezecek.
Ben demiş olayım. :)
Öğretmenlerimin ellerini öperim.




Bol Kahveli
Bol Kahveli

Bol kahveli hoş sohbetli, kendinizden bir parça bulacağınız, hayata dair herşeyin konuşulduğu bu blogda bir fincan kahve eşliğinde keyifli zaman geçirmeniz dileği ile :)

10 yorum:

  1. Evet, her yerde İndirim yazıları var.Mağazalarda uygulamış , hatta çoğu
    bu günü tüm haftaya yaymış.Dolar olmuş neredeyse dört lira, ucuzlatsınlar tabii. Öğretmenlerimiz için daha da indirim yapsınlar.
    Öğretmenler gününü kutluyorum..

    YanıtlaSil
  2. öğretmenler günü Black Friday olmuş hayırlısı :/

    YanıtlaSil
  3. biz de deli gibi black friday alışverişi yapmaya çalışıyoruz :) galiba o daha önemli bu günlerde. öğretmen olarak öğretmenler günümü kimsenin kutlamadığını varsayarsak, neden olmasın :/(

    YanıtlaSil
  4. Çok can sıkıcı bir durum... Allahtan seneye 24 kasım başka bir güne gelecek de, eğer devam ederse hala bu alış-satış çılgınlığı yüzünden hatırlanmazlık olmayacak. Öğretmenler günü kutlu olsun.

    YanıtlaSil
  5. Değer verilmesi gereken değerlere önem vermesini bir türlü öğrenemiyoruz malesef.
    Kalemine sağlık canım benim 😍

    YanıtlaSil
  6. evet canım ya. bu gün hiç bir şey almadım alışverişlerde hep black friday yazıyor ama bu bizim öğretmenler günümüz:( bu arada bloğunu takibe aldım ben makyajlikareler:))

    YanıtlaSil
  7. Ya bunların hepsi (şaka gibi de olsa) kapitalizm oyunları. Minimalizm önemli şeylerin belgeseli'ni izlemenizi tavsiye ederim :D

    YanıtlaSil
  8. Evet bu yıl gerçekten de iki tarih birbiri ile çakışınca kafa karışıklığı oldu. Bir yandan black friday mesajları gelirken bir yandan öğretmenler günü indirim mesajları geldi bana da :)

    YanıtlaSil
  9. Geldimm bile ne guzel bir blogun var

    YanıtlaSil