''Bu yazı bolkahveli için NESLİCE TARİFLER tarafından hazırlanmış konuk yazar yazısıdır''
Izgara da pişmiş altı yumuşacık, üstü çıtır, peynirli ve bol baharatlı ekmek dilimlerini bir çok defa yapmışımdır ve her defasında aynı lezzeti almışımdır. Tabii ki malzemeleri damak zevkinize göre çeşitlendirmek sizin elinizde..
hangi öğün de yerseniz yiyin tadı damağınızda kalacak bu baharatlı peynirli ekmek dilimleri hem pratik hemde çok lezzetli..
Malzemeler;
- 10 dilim ekmek (ben tam tahıllı ekmek kullandım)
- 2 yumurta
- yarım kalıp beyaz peynir (çatallı ezilmiş)
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri (birazını üzerine ayırın)
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- Yarım demet dereotu (ya da maydanoz)
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı çörek otu
- 1 yemek kaşığı kekik
- 1 yemek kaşığı kuru nane
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı sumak
Yapılışı;
Genişçe bir kapta yumurtaları çırpın.
İçine beyaz peyniri ve rendelenmiş kaşar peynirini ekleyin.
Yoğurdu, tereyağını, dereotunu ve baharatları ekleyip karıştırın.
Karışımı dilimlenmiş ekmek dilimlerine sürüp, üzerine kaşar peyniri serpin.
Ekmek dilimlerini üstü kızarana kadar ızgara da birkaç dakika pişip sıcak sıcak servis yapın.
(fırında da pişirebilirsiniz ama ızgaranız varsa ızgarayı tercih edin.)
Afiyet olsun!
Afiyet olsun!
''Bu yazı bolkahveli için NESLİCE TARİFLER tarafından hazırlanmış konuk yazar yazısıdır.''
Sizde konuk yazar olmak istiyorsanız benimle mail yoluyla iletişime geçebilirsiniz:).
Hem doyurucu hem çok lezzetli hem de çok pratik bir tariftir ben de sık sık yapıyorum💟
YanıtlaSilKesinlikle çok doyurucu. Peynirli oluşu ve ızgarada pişmesi de ekstra bir sağlık katıyor.
Silbu postu sabah sabah okumamalıydım :)nasıl canım çekti
YanıtlaSilSabah sabah canınız çektiyse akşama yapın derim :) aklınızda kalacağına miğdenizde kalsın :)
SilLeziz gözüküyor.. Ellerinize sağlık
YanıtlaSilTeşekkür ederim, beğenmenize sevindim:
SilÇok lezzetli, pratik bir tarif.Ellerinize sağlık:)
YanıtlaSilÇok pratik gerçekten. Ve çok doyurucu. Beğendiğinize sevindim :)
SilKahvaltıda süper olur :)
YanıtlaSilKahvaltı tercih sebebim ama diğer öğünlerde de süper oluyor :)
SilMüthiş !! ben bir de sarımsaklısını yapıyorum.. fırında ekmekler enfes oluyor. :)
YanıtlaSilYa o sarmısaklı ekmekler yok mu... Beni benden alıyor. Dur bak bi dahaki sefere zeytinyağlı sarmısaklı yapayım.
SilEkmeğin üzerine ince dilimlenmiş sucuk koyup diğer malzemeleri onun üzerine yerleştirince bizimkiler daha da bayılıyor :)
YanıtlaSilOnu hiç denememiştim. Süper fikir. Bir de öyle yapayım :)
SilBunu ben de ara ara yaparım, ellerine sağlık inanılmaz lezzetli görünüyor...
YanıtlaSilTeşekkür ederim beğenmenize..
Sil